Elindult a Debreceni Nemzetközi Iskola honlapja

Debrecen – Péntekhez két évre indul az iskolában az oktatás a tervek szerint.

Péntek reggel 10 órakor elrajtolt a Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) honlapja. Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón Papp László polgármester elmondta: jelentős mérföldkőnek számít a honlap elindítása az iskola jövőképének szempontjából. Hozzátette: az iskola oldala által a tervezési folyamat mindenki számára elérhetővé válik. Kiemelte, hogy a tervek szerint mához két évre, 2019. szeptember elsején a diákok már ebben az intézményben kezdhetik meg tanulmányaikat, így a visszaszámlálás elindult.

Péntek reggel 10 órakor elrajtolt a Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) honlapja. Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón Papp László polgármester elmondta: jelentős mérföldkőnek számít a honlap elindítása az iskola jövőképének szempontjából. Hozzátette: az iskola oldala által a tervezési folyamat mindenki számára elérhetővé válik. Kiemelte, hogy a tervek szerint mához két évre, 2019. szeptember elsején a diákok már ebben az intézményben kezdhetik meg tanulmányaikat, így a visszaszámlálás elindult.

A polgármester hangsúlyozta, 2018 januárjára már a kiviteli tervek is elkészülnek a tervezet szerint. Elmondta, hogy a Debreceni Nemzetközi Iskola erősíti a várost, hiszen Magyarországon új típusú oktatási rendszert honosít meg, amelynek a régióban nincs párja. Ez pedig tovább segíti azt a törekvést, hogy a cívisváros regionális központtá váljon.

A Debreceni Nemzetközi Iskola az óvodától egészen az érettségiig lehetőséget nyújt a fiatalok számára a tanulásra.

Öreg János, a Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ (DENOK) ügyvezetője a sajtótájékoztatón az új honlap ismertetése során elmondta, hogy a DENOK amellett, hogy megteremti az iskolát, a fenntartója is lesz a jövőben.

Az iskola hitvallásáról szót ejtve az ügyvezető kifejtette, hogy az intézmény számára fontos szempont az, hogy a közösség részének kell lenni, hogy jól működhessen egy iskola egy gyorsan váltakozó jövőben, amelyhez alkalmazkodni kell.

„A teljes személyiségfejlesztésre teszi a hangsúlyt a nemzetközi iskola a hagyományos értelemben vett oktatás mellett”– emelte ki az ügyvezető. A látványtervek bemutatása közben Öreg János hangsúlyozta, hogy rugalmas, átlátható terek létrehozására törekszenek az építés során, ez pedig fokozott szabadságot nyújt majd a modern szemléletű oktatáshoz mind a diákok, mind a tanárok számára.

Az üvegfalak a környezettudatos szemlélet átadását is segítik, hiszen a Pallagon létesülő intézmény a Nagyerdő tőszomszédságában, a természet közelében épül fel.

Öreg János hozzátette, az iskola a szülőket is nagy mértékben bevonja majd a szokásos szülői értekezleteken túl. Ismertette, hogy az intézményben az óvoda 3 és 5, az általános iskola 6 és 11, a középiskola pedig 12 és 18 éves kora körül foglalkoztatja majd a fiatalokat. Fontos pontnak számítanak majd a tanórán kívüli programok: a nemzetközi szemlélettel kézen fogva nagy hangsúlyt helyeznek majd – többek között – a zenére, a sakkra, a tudományokra, a művészetekre, a drámára és a sportokra egyaránt.

A Debreceni Nemzetközi Iskola honlapja péntek délelőtt 10 órától mindenki számára látogatható: bár továbbra is fejlesztés alatt áll, rengeteg érdekességről – térkép, tantárgycsoportok, foglalkozások – tájékozódhatnak itt azok, akik fontolóra veszik a beiratkozást. Az intézményben magyar és nemzetközi diákok egyaránt tanulhatnak majd.

A Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) honlap struktúrája és üzenetei:

Nemzetközi szintű, gyermekközpontú oktatás biztonságos, modern, nyugodt környezetben

 NYITÓLAP összefoglaló információt nyújt az iskoláról, annak legfontosabb elemeiről.

  • A Vízió tükrözi azt a legfőbb gondolatot, miszerint az ISD modern és professzionális környezetben kíván olyan nevelő és oktató tevékenységet folytatni, mely megfelel a 21. századi elvárásoknak.
  • Az Értékek menüpontban foglaltuk össze a diákok tanulmányait és életét meghatározó, az ISD-ben megszerezhető képességeket és tulajdonságokat.
  • Az Iskola fejezetben az ISD ikonikus, biztonságos, természetközeli és nemzetközi gondolkodásmódját tükröző épületének látványterveit ismerhetik meg az érdeklődő látogatók.
  • A Szülői Munkaközösség aloldalunk bemutatja, hogy miért kulcsfontosságú számunkra a szülők és a pedagógusok együttműködése.
  • Az Oktatás menüpontban olvashatnak a Debreceni Nemzetközi Iskola 3 évtől egészen 18 éves korig tartó pedagógiai programjáról.
  • A Hírek menüpont hasznos tájékoztatást nyújt az iskolával kapcsolat legfontosabb hírekről, szolgáltatásaink bővüléséről, az intézmény életének és működésének mérföldköveiről.
 • RÓLUNK menü bemutatja mindazt, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019 szeptemberére milyen kulcsfontosságú lépések mentén alakítja ki a nemzetközi rendszerű iskola létrejöttét és működését.
 • JELENTKEZÉS menü tartalmazza a szülők és az iskola iránt érdeklődők számára legfontosabb, az intézménybe történő jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat.
 • A Miért az ISD? aloldal röviden és átfogóan foglalja össze, hogy miért ajánljuk a Debrecenben és térségében élő családoknak a nemzetközi iskolai rendszerben működő oktató-nevelő munkát, segítséget nyújt abban, hogy milyen előnyökre tesznek szert a gyermekek a képzés során.
 • Jelentkezés menüpont alatt a kezdetekben az első kapcsolatfelvételt (előjelentkezések rögzítését) szolgálja. A jelentkezésekkel kapcsolatos összes tudnivaló, így a jelentkezési eljárás, jelentkezési lap, tandíj struktúra és az egyéb jelentkezéshez kapcsolódó információk tervezetten 2018 második negyedévében kapnak majd helyet az aloldalon.

Iskolánk egy híd az országok és kultúrák között: többféle nemzetiség, de egy közösség

 KÖZÖSSÉGKreatív és konstruktív fejlesztés, a nemzetközi gondolkodás segítése

 • A sport, a fizikai, a szellemi és a művészeti tevékenységek az egészséges életmód alappillérei, így kiemelt szerepet kapnak az ISD pedagógiai programjában is. A Debreceni Nemzetközi Iskola egyik legfontosabb célja az is, hogy a diákok a Tanórán kívüli programokon is jól érezzék magukat. A sokszor egyénre szabott szabadidős programok biztosítanak széleskörű lehetőséget olyan készségek, képességek elsajátítására, melyek egyaránt fontosak a későbbi továbbtanuláshoz, a sikeres élethez. Kiemelten fontos számunkra az Egészség és környezettudatos nevelés
 • A Szülői programok aloldal hasznos információt nyújt a családoknak tekintetben, hogy mennyire fontos a pedagógus – szülő- gyermek közötti folyamatos kapcsolattartás. Bemutatja a szülők számára azokat a lehetőségeket, melyek által megismerhetik a modern és családbarát, zöld környezetben lévő intézményt, az iskola sokszínűségét. Az információszolgáltatáson felül az aloldalnak a jövőben közösségalkotó és alakító szerepe is lesz, lehetőséget biztosítva a szülőknek az iskolával történő kommunikációra.

 Pedagógiai programunk világszerte referenciául szolgál, tanulóink nemzetközi szintű képzése a legjobb befektetés a jövőjük tekintetében

 TANÍTÁS ÉS TANULÁS bemutatja a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) kiegyensúlyozott, az egyéni szükségleteknek megfelelő pedagógiai programjának főbb irányelveit.

 • Az óvoda aloldal ismerteti, hogy az ISD hogyan kívánja megteremteni az egyensúlyt a játék és a tanulás között; az óvoda pedagógusok hogyan fejlesztik játékos módon a gyerekek társasági, emocionális és intellektuális képességeit.
 • Az általános iskolai menüpont bemutatja, hogy a Debreceni Nemzetközi Iskola miként segíti a gyermekeket abban, hogy motiváltak legyenek, hogy a tanulás során olyan képességeket és tudást szerezzenek, amely elengedhetetlen a sikeres továbbtanuláshoz és fejlődéshez.
 • A középiskola aloldalon böngészve információt kaphat mindenki a 14-18 éves diákok tanórákba történő önálló munkájáról, aktív bevonásukról, a továbbtanulásra történő felkészítésről, amelynek révén magabiztosan és sikerrel pályáznak majd tanulóink  a legjobb magyar és külföldi egyetemekre egyaránt.

Az iskolánkban folyó magas szintű pedagógiai munka által Debrecen az oktatás és képzés területén a legjobb minőséget fogja képviselni

 • KARRIER
 • Az élet Debrecenben aloldal elsősorban a városba érkező magyar és külföldi családok számára nyújt hasznos információt Debrecen dinamikus fejlődéséről, versenyképes oktatási, gazdasági, valamint színes kulturális életéről. Az oldal bemutatja Debrecen zöld, élhető és családbarát arcát, emellett a különböző sportolási, kulturális, valamint pihenést szolgáló lehetőségeket is.
 • Álláslehetőségek aloldalunkon érdeklődhetnek a későbbiekben majd az intézmény által kínált pedagógusi és egyéb állás ajánlatokról, a rekrutációval kapcsolatos tudnivalókról.

A weblap elérhetősége: www.isd.debrecen.hu