Debrecen is bemutatkozik a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán

Cannes - Városunk az ipari park projektjével és az A kategóriás Forest Offices Debrecennel érkezik a standra.

Az idén nem csak a Budapesten zajló világszínvonalú projektek, de négy egyetemi város (Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged) is bemutatkozik a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en, Cannes-ban, március 13-16. között.

Az idén nem csak a Budapesten zajló világszínvonalú projektek, de négy egyetemi város (Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged) is bemutatkozik a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en, Cannes-ban, március 13-16. között.

A MIPIM a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállítása, amelynek keretében több mint negyed évszázada gyűlnek össze az ingatlanszektor legbefolyásosabb szereplői a cannes-i filmfesztiválnak is helyet adó Palais des Festivals-ban, és a pálmafás Croisette-n. 100 ország 3100 kiállítója vesz részt a négynapos kiállításon, amelyre 24 200 szakmai látogató (5300 befektető, 3800 felsővezető) várható. Idén több mint 50 város jelenik meg saját standdal, akárcsak tavaly, Budapest idén is bekerült a központi konferenciaprogramba. (További információk: http://www.mipim.com)

A magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok, célok és lehetőségek bemutatására, a főváros beruházásainak és a vidéki városok befektetési környezetének népszerűsítésére szolgáló standot közösen alakította ki Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). A befektetői lehetőségek mellett a magyar szereplést kiemelt érdeklődés övezi a Liget Budapest Projekt kapcsán is, miután a fejlesztés a tavalyi MIPIM-en az „ingatlanszakmai Oscaron” Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett. A Liget Budapest Projekt a standon „külön városrészként” látható majd.

officesforest2

Magyarország hangsúlyosabb jelenlétét a cannes-i seregszemlén indokolja az a rendkívüli dinamika, ami az itthoni ingatlanbefektetési piacot jellemzi. A CBRE, a világ legnagyobb ingatlantanácsadójának éves jelentése alapján a hazai ingatlanokba irányuló befektetések értéke évente 71 százalékkal emelkedett 2012 óta – szemben a 26 százalékos közép-európai régiós átlaggal. 2017-ben közel 1.8 milliárd euró értékben vásároltak ingatlanokat hazai és külföldi ingatlanbefektetők Magyarországon, és ez a volumen idén vélhetően enyhén tovább emelkedik.

 foffices

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke kiemelte: a HIPA célja, hogy a budapesti ingatlanpiac bemutatása mellett a feltörekvő vidéki városokat is a nemzetközi közönség figyelemének középpontjába helyezze. Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged kedvelt célpontjai a zöldmezős külföldi működőtőke-beruházásoknak és kapacitásbővitő fejlesztéseknek, a kiállításon való megjelenéssel pedig az ingatlanfejlesztők figyelmét is fel szeretnék hívni ezekre a lokációkra.

Debrecen a Business and Innovation Districttel és a város új üzleti központjának főszereplőjével, az Új Főnix Terv részeként felépülő A kategóriás Forest Offices Debrecennel érkezik a standra.

•    A Budapest-stand weboldala: http://www.budapest-at-propertyexpos.com/  
•    Néhány kiemelt projekt videója: https://www.youtube.com/channel/UCmhTtHJ2GcNiekhUi-Mnenw  
•    A Budapest-standon bemutatott fejlesztések látványtervei: https://we.tl/y5xr4rMkNl 
•    Budapest városbemutató filmje: https://www.youtube.com/watch?v=DfKy91-Q7I8&t=21s  
•    A Liget Budapest Projekt filmje: https://www.youtube.com/watch?v=fFChXzvOX2c&spfreload=5 
•    A HIPA YouTube csatornája: https://www.youtube.com/channel/UCCemkg6Gdc55w0DupcicJLA
•    A Forest Offices weboldala: http://www.forestoffices.hu