TÁJÉKOZTATÓ A HONVÉD UTCAI BÖLCSŐDE ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A HONVÉD UTCAI BÖLCSŐDE ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00018
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Honvéd Utcai Bölcsőde épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             200.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2018.07.31.

A projekt célja a Honvéd Utcai Bölcsőde épületének energetikai korszerűsítése, mellyel csökkenthető az üvegházhatású gázok kibocsátása, valamint ezeknek a klímaváltozásra gyakorolt hatása lokális és globális szinten.

Az épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére kerül sor a külső határoló szerkezeteinek hőszigetelésével, a külső nyílászárók cseréjével, valamint a gépészeti rendszerek korszerűsítésével. A jelenlegi ablakokat fa vagy PVC keretszerkezetű nyílászárókra cserélik, légzáró beépítéssel.

A hálózati villamos energiafogyasztás csökkentése érdekében napelemes rendszer telepítésére van lehetőség, valamint a fosszilis energiahordozó-alapú hőtermelő berendezések, és a kapcsolódó fűtési rendszerek korszerűsítésére, cseréjére, ill. további korszerű rendszerek kiépítési lehetőségének vizsgálatára is sor kerül a pályázat keretében,/pl: víz-víz hőszivattyús rendszer és geotermikus kútszonda-rendszer kialakítása stb. /

Vizsgálatra kerül az okos közműórák beépítésének lehetősége, melyek alkalmazásával egy olyan intelligens rendszer valósítható meg, mellyel nyomon követhetővé és optimalizálhatóvá válik az épület fogyasztása.