TÁJÉKOZTATÓ A BOLDOGFALVA ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A BOLDOGFALVA ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00014
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Boldogfalva óvoda épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             135.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2018. 05. 31.

A beruházás során a Debrecen, Antall József u. 19. szám alatti Boldogfalva Óvoda felújítása, korszerűsítése valósul meg. Közvetlen cél egy jó minőségű, a mai kor igényeit kiszolgálni képes óvodai intézmény kialakítása, mely egészséges környezetet biztosít a 3-6 éves gyermekek neveléséhez és oktatásához.

Az épület hőszigetelése, szerkezeti felújítása, az elavult nyílászárók és világítótestek cseréje valósul meg, továbbá az épületgépészeti rendszerek szükségszerű megújítása, és az akadálymentesítés, valamint napelemes rendszer kialakítása is tervezett. Cél az intézmény hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a klímaváltozásra gyakorolt hatásainak csökkentése lokális és globális szinten.

A korszerűsítés megvalósításával mérhető költségmegtakarítás keletkezik.
Elemzik az okos közműórák beépítésének lehetőségét, melyek alkalmazásával egy olyan intelligens rendszer jöhet létre, mellyel nyomon követhető és optimalizálható lehet az épület fogyasztása.

A beruházás célja, hogy egy korszerű, energiahatékony épületben, biztonságos környezetben, megfelelő személyi és tárgyi feltételek mellett érzelmi biztonságot nyújtó és változatos tevékenységeket biztosító óvodai életet teremtsenek a gyerekeknek.