TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECENI DÓZSA GYÖRGY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A DEBRECENI DÓZSA GYÖRGY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00003

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      A Debreceni Dózsa György Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Megítélt támogatás:                            225.000.000 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2018. 07. 31.

„A Debreceni Dózsa György Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítése” tárgyú projekt keretében a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló és a KLIK fenntartásában működő Dózsa György Általános Iskola, Debrecen, Dózsa György utca 2. szám alatti épületének energetikai korszerűsítése valósul meg.

Jelenleg az épület szerkezete, a fűtési- és világítási rendszer meglehetősen elavult. Energetikai szakértő bevonásával végzett vizsgálat szerint az épületegyüttes energetikai besorolása nem éri el a DD kategóriát. Az iskolaépület leromlott állapotú, így indokolt a felújítása.

A tulajdonos Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat célja az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése, a nyílászárók cseréje, az épület szigetelése, a fűtési rendszer, a kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, napelem-rendszer telepítése. A projekt megvalósítása során a tulajdonos kiemelt figyelmet fordít az épületegyüttes könnyebb, akadálymentes megközelíthetőségének kialakítására.

A fejlesztés célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, azon belül is az épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése. A projekt keretében tervezett energiahatékonysági fejlesztések segítségével mérhető költségmegtakarítás keletkezik.

A fejlesztések eredményeként egy komfortos, gazdaságosabban fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő intézmény jön létre, mely modern helyszínt biztosít az iskolás gyermekek neveléséhez, oktatásához.