TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, JERIKÓ U. 17. SZÁM ALATTI INTÉZMÉNYEK ÉPÜLETEGYÜTTESÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A DEBRECEN, JERIKÓ U. 17. SZÁM ALATTI INTÉZMÉNYEK ÉPÜLETEGYÜTTESÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00002
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Debrecen, Jerikó u. 17. szám alatti intézmények épületegyüttesének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             1.265.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2019. 01. 31.

A projekt keretében a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló Jerikó utca 17. szám alatti épület energetikai korszerűsítése valósul meg. Az épületegyüttesben jelenleg több intézmény is működik: közösségi ház, óvoda, iskola, kollégium, valamint pedagógiai szakszolgálat is.

Az épületegyüttes leromlott állapotú, így indokolt a felújítása. Energetikai szakértő bevonásával végzett vizsgálat szerint az épületegyüttes energetikai besorolása nem éri el a DD kategóriát. Cél az iskolaépület energiahatékonyság-központú fejlesztése, a nyílászárók cseréje, az épület szigetelése. Ahol nem lehetséges a külső oldali szigetelés, ott belső oldali szigetelést, illetve hőszigetelő vakolatot alkalmaznak. Felújítják a fűtési csőhálózatot, a radiátorokon termosztatikus szelepeket helyeznek el. Korszerűsítik a központi szellőző- és légkondicionáló és a kül- és beltéri világítási rendszereket, mesterséges szellőztetőrendszert telepítenek, mozgás- és jelenlét érzékelős kapcsolásokat alakítanak ki a mosdókban és a közlekedőkben.

Megvalósul az épület akadálymentesítése. A mozgásukban korlátozott emberek helyzetét megnehezíti, ha a közszolgáltatásokhoz nehezen férnek hozzá a nem megfelelő megközelíthetőség miatt. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a mozgásukban akadályozottak életkörülményeinek segítését, így az épületegyüttes könnyebb, akadálymentes megközelíthetőségének kialakítását.

A fejlesztés célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, azon belül is az épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése. A projekt keretében tervezett energiahatékonysági fejlesztések segítségével mérhető költségmegtakarítás keletkezik.