TÁJÉKOZTATÓ „A DEBRECENI BOCSKAI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A DEBRECENI BOCSKAI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00010
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Debreceni Bocskai István Általános Iskola épületének  energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             430.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2019. 01. 31.

A projekt keretében a Bocskai István Általános Iskola Debrecen, Munkácsy utca 4. szám alatti épületének energetikai korszerűsítése valósul meg.

A Debreceni Bocskai István Általános Iskola a Dobozi lakótelep közelében épült, tömegközlekedési eszközökkel jól megközelíthető, jó parkolási lehetőséggel rendelkező iskola, ahol háromszintes épületben folyik a tanítás. Az iskola 8 évfolyamos, állami fenntartású nevelési-oktatási intézmény, ahol jelenleg 22 tanulócsoport működik. Két tornaterem, uszoda, két szabadtéri sportpálya, iskolai könyvtár, számítógép terem, szaktantermek állnak rendelkezésre a magas szintű nevelő- oktató munkához.

Az iskolaépület így jelentősen leromlott állapotú, fűtési- és világítási rendszere meglehetősen elavult. Energetikai szakértő bevonásával végzett vizsgálat szerint az épületegyüttes energetikai besorolása nem éri el a DD kategóriát. Az intézmény tulajdonosának célja az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése: az épület szigetelése, a fűtési rendszer felújítása, a nyílászárók cseréje, a kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, az uszoda ködtelenítésének korszerűsítése, a tantermek szellőztető-rendszerének kialakítása, az épület akadálymentesítése.

A projekt megvalósítása során a tulajdonos kiemelt figyelmet fordít az épületegyüttes könnyebb, akadálymentes megközelíthetőségének kialakítására.

A fejlesztés célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, azon belül is az épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése. A projekt keretében tervezett energiahatékonysági fejlesztések segítségével mérhető költségmegtakarítás keletkezik.