TÁJÉKOZTATÓ ÚJ ÓVODA ÉPÍTÉSE A TÓCÓVÖLGYBEN CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„ÚJ ÓVODA ÉPÍTÉSE A TÓCÓVÖLGYBEN” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00009

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      Új óvoda építése a Tócóvölgyben

Megítélt támogatás:                            300.000.000 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2018. október

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában 33 óvoda működik 49 feladatellátási helyen, ahol 265 óvodai csoportban folyik a gyermekek nevelése. A csoportok átlaglétszáma 23 fő. Az intézmények férőhelye összesen 6942 fő.

A Tócóskerti és a Tócóvölgyi városrészen jelenleg három óvoda működik: az Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye, a Tócóskerti Óvoda és a Margit Téri Óvoda, ahová a felvehető gyermekek létszáma összesen 690 fő. A népességadatok szerint ebben a városrészben a kisgyermekek száma meghaladja az 1800 főt, így indokolt egy új intézmény építése.

Az új óvoda a Tócóvölgy városrészben épül és a Tócóskerti Óvoda tagintézményeként látja majd el oktató-nevelő feladatait. A 100 férőhelyes óvoda felépítésével lehetőség nyílik a városrész óvodai kapacitáshiányának és a meglévő tagintézmények túlzsúfoltságának csökkentésére.

Az óvodában tervezetten 4 csoportszobát alakítanak ki, az óvodai ellátás biztosításához szükséges egyéb kiszolgálóterekkel együtt. Továbbá létrehoznak egy foglalkoztató szobát, a gyermekek kis létszámú csoportokban történő fejlesztéséhez, valamint egy tornaszobát a gyermekek mozgáskoordinációjának fejlesztéshez. Mindemellett egy, – az óvodát körül ölelő – játszóudvar is megvalósul, mely a gyermekek szabadtérben történő minőségi időtöltéséhez biztosít megfelelő környezetet.

A beruházás során egy óvodai közszolgáltatást nyújtó, gazdaságosan fenntartható, a mai kor elvárásainak megfelelő új óvodai intézmény jön létre, mely komfortos, modern és egészséges helyszínt és környezetet biztosít a 3-6 éves korú gyermekek nevelés-oktatásához, ezáltal hozzájárul a gyermekek iskolába járáshoz szükséges fejlettség és tudásanyag elsajátításához.

Az új óvoda várhatóan 2018 év végére készülhet el.