TÁJÉKOZTATÓ A GÖNCZY PÁL UTCAI ÓVODA TORNASZOBÁVAL TÖRTÉNŐ BŐVÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A GÖNCZY PÁL UTCAI ÓVODA TORNASZOBÁVAL TÖRTÉNŐ BŐVÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00005
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:                 A Gönczy Pál Utcai Óvoda tornaszobával történő bővítése

Megítélt támogatás:             27.500.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2018. 05. 31.

A Gönczy Pál Utcai Óvoda Debrecenben, a felsőjózsai városrészben található. Az intézmény 1983-ban épült. Az óvoda – az alapító okiratában engedélyezett maximálisan felvehető létszám alapján – 216 gyermek számára biztosítja a szakmailag magas színvonalú nevelést és a megfelelő környezetet. Az intézményben két szinten, nyolc csoportban nevelik a gyermekeket.

Az óvoda tornaszobával nem rendelkezik. Jelenleg az óvodában testnevelésre, mozgásra a csoportszobákat, illetve az udvart használják. A csoportszobákban történő mozgás komoly szervezési feladatot jelent az intézmény nevelőinek, az udvar pedig jó idő esetén sem biztosít megfelelő környezetet a kisgyermekek számára.

A fejlesztés során megvalósul az intézmény tornaszobával és a funkcióhoz kapcsolódó kiszolgáló terekkel (öltöző, mosdó, szertár) történő bővítése. Az épületbővítmény teljes körűen akadálymentesített lesz. A bővítmény épületrész az energiahatékonysági szempontokat figyelembe vevő szerkezetkialakítással készül.

A beruházással egy komfortos, gazdaságosan fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő óvodai tornaszoba jön létre, mely modern helyszínt biztosít az óvodáskorú gyermekek egészségének megőrzéséhez, nagymértékben hozzájárul a gyermekek mozgásigényének kielégítéséhez, és mikro csoportos fejlesztéséhez