TÁJÉKOZTATÓ A DOBOZI LAKÓTELEP GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A DOBOZI LAKÓTELEP GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA CÍMŰ PROJEKTRŐL

Projekt azonosító:                              TOP-6.3.2-15-DE1-2016-00003

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Konzorciumi partner:                          MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR

Projekt címe:                                                  A Dobozi lakótelep gazdaságélénkítő környezeti megújítása

Megítélt támogatás:                                       296.000.000 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2019.01.31.

A projekt célja a Debrecen, Dobozikert városrész költséghatékony, környezettudatos, család- és klímabarát, gazdaságélénkítő fejlesztése, mely által javul a városrész általános környezeti állapota, a lakókörnyezet minősége, illetve erősödnek a közösségi funkciók.

A beruházás keretén belül megvalósul a Fényesudvar és környezetének fejlesztése, a Víztorony utcán virágládák kihelyezése, a Dienes utca környezetalakítása, az Ótemető utcai két házsor közötti parkolók felújítása fásítással, járdák kiegészítésével, a Boka Károly utca zöldfelület rekonstrukciója, valamint parki berendezések is kihelyezésre kerülnek.

A projekt keretén belül közbiztonsági kamerák kerülnek kihelyezésre, melyekkel visszaszorítható és megelőzhető a lakosok biztonságérzetét csökkentő cselekmények, bűnesetek.

A fejlesztés részét képezi a Dobozikert városrészen működő, helyi termékek árusítását biztosító kirakodóvásár gazdaságélénkítő fejlesztése. Az épületet felülről teljesen lefedik, egy üvegportállal pedig elölről is lezárják. A terület belül új burkolatot kap, teljesen felújítják az árusítóhely belsejét, emellett formatervezett pultokat is felszerelnek és új vizesblokkokat, raktárakat alakítanak ki. A közbiztonság érdekében térfigyelő kamerákat telepítenek majd, valamint korszerűsítik a piac világítását és egy piacfelügyelői irodát is építenek.

A projekt részét képezik a konzorciumi partner által megvalósításra kerülő olyan „soft” programok, melyek hozzáadott értéke emeli a beruházás jelentőségét, nagymértékben hozzájárulnak annak komplexitásához.  A soft elemek az alábbi négy tématerület köré szerveződnek: Környezettudatosság és integrált szemlélet erősítése a lakosság körében, Humánkapacitás fejlesztés, Települési arculat és identitás fejlesztése, Bűnmegelőzést, közlekedésbiztonság javítását segítő rendezvénysorozat. A „soft” programokhoz kapcsolódóan hirdetőtábla kombináció telepítése, palackzsugorító kihelyezése valósul meg.