DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE KARÁCSONY GYÖRGY UTCAI TAGINTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE KARÁCSONY GYÖRGY UTCAI TAGINTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00012

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Karácsony György Utcai Tagintézmény felújítása

Megítélt támogatás:                           237.240.312 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2018.07.31.

A TOP 6.2.1-15 kódszámú "Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése" című felhívás keretén belül sor kerül a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Karácsony György Utcai Tagintézmény komplex felújítására, korszerűsítésére és projektarányos akadálymentesítésére, illetve új eszközök beszerzésére.

Az 1973-ban megnyílt bölcsőde a Fényes udvari lakótelepen található. Jelenleg az intézményben hat gyermekcsoport működik, és 60 gyermek mindennapi neveléséhez, gondozásához biztosít helyszínt. Ebből adódóan nagyfokú igénybevételnek van kitéve, így időszerűvé vált az épület és a játszóudvarok egyidejű, teljes felújítása.

A felújítás az ingatlan korszerűsítése mellett hozzájárul a munkafeltételek javításához, a környezettudatossághoz, az esélyegyenlőség elvének érvényesüléséhez, lehetővé teszi a bölcsődei szolgáltatás akadálymentes megközelítését.

A beruházás során megvalósul az épület energetikai szempontok szerinti felújítása (pl.: teljeskörű hőszigetelési rendszer kiépítése, elavult homlokzati nyílászárók cseréje, lapostető szerkezet kialakításának korszerűsítése, stb.). Ezenkívül sor kerül mind a gyermekek, mind a kisgyermeknevelők, szakmai munkát segítők által használt foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek beltéri felújítására. Korszerűsítjük az épület épületvillamossági és épületgépészeti rendszerét, melyekhez kapcsolódóan kiépítésre kerül megújuló energiát hasznosító napelemes rendszer. Emellett megtörténik az épület és környezetének projektarányos akadálymentesítése és az épület körüli udvar és a játszóudvar fejlesztése. Mindemellett az eszközbeszerzés keretében elsősorban a bölcsőde működéséhez nélkülözhetetlen új eszközök és bútorok beszerzése valósul meg.

A felújítási, korszerűsítési beruházás eredményeként létrejön egy a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes, komfortos bölcsődei intézmény, mely egészséges környezetet biztosít a 0-3 éves korú gyermekek neveléséhez, gondozásához, melyhez további segítséget nyújt a megújuló eszközpark. Az energetikai korszerűsítés után pedig az épület fenntartási költségeinek csökkenése várható.