TÁJÉKOZTATÓ A LIBAKERT GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A LIBAKERT GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA

Projekt azonosító:            TOP-6.3.2-15-DE1-2016-00004
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Konzorciumi partner:     MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR
Projekt címe:     A Libakert gazdaságélénkítő környezeti megújítása
Megítélt támogatás:         239.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2018.10.31.

A projekt célja a Debrecen, Libakert városrész költséghatékony, környezettudatos, család- és klímabarát, gazdaságélénkítő fejlesztése, mely által javul a városrész általános környezeti állapota, a lakókörnyezet minősége, illetve erősödnek a közösségi funkciók.
A beruházás keretein belül megvalósul a Libakert és környezetének fejlesztése: A Dózsa György és Viola utcák közötti tömbbelsőn zöldfelület növelése és megújítása, a játszótéri elemek és a sportpálya elbontása. Az Egyetem sgt. – Füredi út – Dózsa György és Nyár utcák által határol területen zöldfelület rekonstrukció és a meglévő játszótér – fejlesztése. Az Arany János tér és környezetében a játszótér és a sportpályák felújítása, új kondipark kialakítása. A Honvéd utca - Egyetem sgt. – Szegfű utca környezetében fejlesztésre kerül a „Delikát” játszótér, a Szegfű utcai játszótéri elemek pedig áttelepítésre kerülnek. Az Ibolya Utcai Általános Iskola környezetében parkoló felújítása, bővítése is megvalósul. Valamennyi fejlesztési területen parki eszközök kerülnek telepítésre.

A projekt keretén belül közbiztonsági kamerák kerülnek kihelyezésre, melyekkel visszaszorítható és megelőzhető a lakosok biztonságérzetét csökkentő cselekmények, bűnesetek száma.

A fejlesztés részét képezi a Libakerti Könyvtár udvarának fejlesztése. Megújításra kerül a zöldfelület, tégla magas ágyás építésével. Továbbá játszótéri elemek, és nyugdíjasok részére kondi elem telepítésére kerül sor.

A projekt részét képezik a konzorciumi partner által megvalósításra kerülő olyan „soft” programok, melyek hozzáadott értéke emeli a beruházás jelentőségét, nagymértékben hozzájárulnak annak komplexitásához.
A soft elemek az alábbi négy tématerület köré szerveződnek: Környezettudatosság és integrált szemlélet erősítése a lakosság körében, humánkapacitás fejlesztése, települési arculat és identitás fejlesztése, bűnmegelőzést, közlekedésbiztonság javítását segítő rendezvénysorozat.