TÁJÉKOZTATÓ A CSAPÓKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

 TÁJÉKOZTATÓ A CSAPÓKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00016

Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:         A CSAPÓKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Megítélt támogatás:             150.000.000 Ft

Támogatás mértéke:             100%

Tervezett befejezés:             2018.08.31.

A projekt célja a Csapókerti Közösségi Ház épületének energetikai korszerűsítése, melyen keresztül megvalósul az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint ezeknek a klímaváltozásra gyakorolt hatásainak csökkentése lokális és globális szinten. További cél képzéseken, programokon keresztül elősegíteni az éghajlatváltozás hatásaival kapcsolat szemléletformálást, valamint a korszerű, energiahatékony műszaki információk, tapasztalatok terjesztését.

A Csapókerti Közösségi Ház épületének energiahatékonyság-központú fejlesztésére is sor kerül a külső nyílászárók cseréjével, a szükséges épületszerkezetek hőszigetelésével, valamint a gépészeti rendszerek korszerűsítésével.

A hálózati villamosenergia-fogyasztás csökkentése érdekében, megvalósul az elektromos hálózat korszerűsítése, valamint napelemes rendszer telepítésére is lehetőség nyílik.

Korszerűsítésre, cserére kerülnek a fosszilis energiahordozó alapú hő-termelő berendezések, a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek. A radiátorokon termosztatikus szelepek elhelyezésére és a fűtési csőhálózat felülvizsgálatára és felújítására kerül sor.

Vizsgálatra kerül az okos közműórák beépítésének lehetősége, melyek alkalmazásával egy olyan intelligens rendszer valósítható meg, mellyel nyomon követhetővé és optimalizálhatóvá válik az épület fogyasztása.