TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, APAFI UTCA 30. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A DEBRECEN, APAFI UTCA 30. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00008

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      A Debrecen, Apafi utca 30. szám alatti háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                            33.305.497 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2017. 07. 31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának növelése, valamint a prevenciós funkciók fokozása, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében az Apafi u. 30. szám alatti önkormányzati tulajdonú, leromlott állapotú épület felújítása valósul meg, melyben két felnőtt háziorvosi körzet működik.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárókat építenek be, megvalósul a homlokzat belső oldali szigetelése, valamint a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

A jelenlegi gázkonvektoros fűtés helyett a rendelők számára közös hűtő-fűtő rendszert alakítanak ki, melynek hőtermelője egy kültéri telepítésű levegő-víz hőszivattyú. Továbbá új vízellátó és szennyvízelvezető rendszer megvalósítása is a tervek között szerepel.

Az épület megközelítése és a belső terekben történő közlekedés is akadálymentessé válik, valamint a mozgáskorlátozottak számára külön vizesblokkot is kialakítanak.

A rendelő vonzáskörzetében akadálymentes parkolót is kialakítanak.

A pályázati forrásból az elhasználódott, elavult bútorokat, berendezéseket (vizsgálóágy, zsámoly, műszer- és kartonszekrény, műszer- és íróasztal, várótermi pad stb.) kicserélik.

A rendelők üzemeltetése a fejlesztés eredményeképpen, gazdaságossá válik, és az orvosi szolgálat megújult, korszerű, szép környezetben tudja ellátni az orvosi szolgálat a feladatait.