TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, BÖSZÖRMÉNYI ÚT 136. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI ELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A DEBRECEN, BÖSZÖRMÉNYI ÚT 136. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI ELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00003

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                         A Debrecen, Böszörményi út 136. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői ellátás infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                            44.353.840 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2017. 10. 31.

 

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának növelése, valamint a prevenciós funkciók fokozása, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Böszörményi út 136. szám alatti önkormányzati tulajdonú, erősen leromlott állapotú épület felújítása valósul meg, melyben 1 házi gyermekorvosi és 4 területi védőnői körzet működik.

A beruházás során tervezetten megvalósul az épület energetikai szempontok szerinti felújítása, műszakilag nem megfelelő homlokzati nyílászárók cseréje, megfelelő hőszigetelő képességű, műanyag nyílászárókra.

Sor kerül mind az egészségügyi szolgálat, mind a betegek által használt helyiségek beltéri felújítására (pl.: tisztasági festések, burkolatcserék, beltéri nyílászárócserék, stb. készülnek).

Korszerűsítésre kerül az épület épületvillamossági és épületgépészeti rendszere, melyekhez kapcsolódóan kiépítésre kerül megújuló energiát hasznosító napelemes rendszer.

A beruházás során megtörténik az épület projektarányos akadálymentesítése, ezáltal olyan környezet kerül létrehozásra, mely alkalmas a mozgáskorlátozottak fogadására is, így maradéktalanul igénybe tudják venni az egészségügyi szolgáltatásokat.

A fejlesztések - az épületegységre vonatkozóan túl - kiterjednek a külső térre is. Kiépül például egy akadálymentes parkoló a mozgáskorlátozottak számára a telken belül, az épület legrövidebb úton való megközelíthetősége érdekében.

Az építési beruházáson túl eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik, melynek keretén belül számos elhasználódott használati eszköz, bútor cseréje történik meg, ezáltal tovább nő az orvosi rendelő komfortossága.

A rendelők üzemeltetése a fejlesztés eredményeképpen gazdaságosabbá válik, és az orvosi szolgálat megújult, szép környezetben tudja ellátni a feladatait.