TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, CEGLÉD UTCA 6. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A DEBRECEN, CEGLÉD UTCA 6. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00009

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                                  A Debrecen, Cegléd utca 6. szám alatti háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                            30.794.686 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2017. 07. 31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának növelése, valamint a prevenciós funkciók fokozása, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Cegléd utca 6. szám alatti önkormányzati tulajdonú, erősen leromlott állapotú épület felújítása valósul meg, melyben négy felnőtt háziorvosi körzet működik.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárókat építenek be, megvalósul a homlokzat belső oldali szigetelése, valamint a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

A jelenlegi gázkonvektoros fűtés elbontásra kerül, a rendelők számára központi fűtési rendszer kerül kialakításra.

Az épület megközelítése és a belső terekben történő közlekedés is akadálymentessé válik, valamint a mozgáskorlátozottak számára külön vizesblokkot is kialakítanak.

A főbejárat átépítése akadálymentes módon fog megvalósulni és kiépítésre kerül egy akadálymentes parkoló.

A pályázati forrásból az elhasználódott, elavult bútorokat, berendezéseket (vizsgálóágy, zsámoly, műszer- és kartonszekrény, íróasztal, várótermi pad, állófogas) kicserélik.

A rendelők üzemeltetése a fejlesztés eredményeképpen gazdaságossá válik, és az orvosi szolgálat megújult, szép környezetben tudja ellátni a feladatait.