TÁJÉKOZTATÓ A "DEBRECEN DÉLI GAZDASÁGI ÖVEZET INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A "DEBRECEN DÉLI GAZDASÁGI ÖVEZET INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.1.1-15-DE1-2016-00001

Főkedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Konzorciumi partnerek:     Cívis Ház Zrt,

Debreceni Vagyonkezelő Zrt.

Projekt címe:                 Debrecen déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztése

Megítélt támogatás:             4.518.000.000 Ft

Támogatás mértéke:             100%

Tervezett befejezés:             2019.02.28.

A 2019-ig tartó fejlesztés eredményeképp a Debreceni Nemzetközi Repülőtértől délre olyan iparterület jön létre, mely lehetőséget biztosít vállalkozások betelepülésére, új telephelyek kialakítására. A fejlesztés megvalósítása munkalehetőségeket teremt, hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, a város lakosságának növekedéséhez. A parkba költöző vállalkozások munkaerő igényének kiszolgálását a Foglalkoztatási Paktum segíti.

A projekttevékenység keretében tervezett fejlesztések között szerepel két, a terület telekhatárán található közműudvar kialakítása, melybe becsatlakozik a hírközlési, alépítményi hálózat, az ivóvíz- és szennyvíz csatornahálózat, a gázhálózat, és az elektromos hálózat.

A terület megközelíthetőségét segítő úthálózat kiépítése tervezetten két ütemben valósul meg.

A Debreceni Repülőtér déli részétől a Mikepércsi úttal párhuzamosan Mikepércs irányában található 200 ha méretű ipari terület könnyen megközelíthető lesz közúti, vasúti és légi közlekedési eszközökkel egyaránt.

A Déli Ipari Park vezető szerepet kíván betölteni a régióban, amely illeszkedik Debrecen hosszú távú stratégiájához, nemzetközi színvonalú szolgáltatási köre pedig tovább erősíti Debrecen versenyképességét.

Mindezt biztosítják az előkészítés során készülő háttértanulmányok, amelyek a globális léptékben vett versenytársak és példavárosok ipari parkjainak elemzésére építve adnak javaslatot a Déli Ipari Park kialakítására, valamint feltérképezik a lehetséges célcsoportokat.

A Déli Ipari Park kapcsán a TOP-6.1.1-15-DE1-?2016- Debrecen déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztése című projekt keretein belül 4.518.000.000 Ft támogatásban részesül a Debrecen Megyei Jogú Város, a Cívis Ház Zrt, és a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. által létrehozott konzorcium.