TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, FÜREDI ÚT 42. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI ÉS FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, FÜREDI ÚT 42. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI ÉS FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00001

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      A Debrecen, Füredi út 42. szám alatti háziorvosi és fogorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                            109.527.626 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2017. 12. 31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvosi, fogorvosi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Füredi út 42. szám alatti - 1952-ben épült - leromlott állapotú épület felújítása valósul meg, melyben négy felnőtt háziorvosi és három fogorvosi szolgáltató működik.

A felújítás lehetővé teszi az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A rendelők nagy igénybevételnek vannak kitéve, korszerűtlenek, elavultak, a vizes blokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos- és gépészeti rendszer elöregedett, ezért szükséges a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

A pályázat keretében korszerűbb, hőszigetelő nyílászárók kerülnek beépítésre, a határoló szerkezetek hőszigetelést kapnak, valamint a felújításra/átépítésre kerül a gépészeti rendszer is. A gazdaságosabb üzemelttetés érdekében napelemek telepítése is megvalósul a pályázat keretében. Ezen kívül megoldódik az épület külső-belső akadálymentesítése és lehetőség nyílik az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására.

A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje valósul meg, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá válik, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben válik biztosítottá.