TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, HÍD UTCA 14. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A DEBRECEN, HÍD UTCA 14. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma: TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00005

Kedvezményezett: DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: A Debrecen, Híd utca 14. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Támogatási összeg: 64.048.401 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezés: 2017. 09. 30.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának növelése, valamint a prevenciós funkciók fokozása, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Híd utca 14. szám alatti önkormányzati tulajdonú, erősen leromlott állapotú épület felújítása valósul meg, melyben három házi gyermekorvosi és nyolc területi védőnői körzet működik.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárókat építenek be, megvalósul a homlokzat szigetelése, valamint a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása. A gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetés érdekében megújuló energiaforrásként az épület tetőszerkezetére napelemeket helyeznek el.

Az épület megközelítése és a belső terekben történő közlekedés is akadálymentessé válik, valamint a mozgáskorlátozottak számára külön vizesblokkot is kialakítanak.

Az udvarfelújítás keretében többek között akadálymentes parkolót, egy fedett, zárható kerékpártárolót és a babakocsik biztonságos tárolása érdekében a bejáratok mellett egy erre alkalmas tárolót is kialakítanak.

A pályázati forrásból az elhasználódott, elavult bútorokat, berendezéseket (kartonozó szekrény, vizsgálóágy, gyógyszerszekrény, irodai szék és további, az alapellátás működtetéséhez szükséges eszközök) kicserélik.

A méhnyakrák korai felismerését szolgáló, 2015-ben indult védőnők segítségével végzett méhnyakszűrésre városunkban jelenleg három védőnői tanácsadóban, többek között a Híd utcai védőnői tanácsadóban van lehetőség. A méhnyakszűrő programhoz szükséges eszközök, valamint a területi védőnői munkavégzéshez szükséges mobil informatikai eszköz beszerzése mellett egy védőnői nyilvántartó program beszerzése is megvalósul.

Az épületek a fejlesztés eredményeképpen a fajlagos fenntartási költségek tekintetében energiatakarékossá, gazdaságossá válnak, és megújult, szép környezetben tudja ellátni az orvosi szolgálat a feladatait.