TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, JÁNOSI UTCA 14. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, JÁNOSI UTCA 14. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE"CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00002

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      A Debrecen, Jánosi utca 14. szám alatti háziorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                            53.440.642 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2018.05.15.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvosi szolgáltató eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Jánosi utca 14. alatti - 1950-ben épült - leromlott állapotú épület felújítása valósul meg, mely két háziorvosi körzetnek ad helyet.

A felújítás lehetővé teszi az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A korszerűtlen rendelők nagy igénybevételnek vannak kitéve, az elektromos- és gépészeti rendszer elöregedett, ezért szükséges a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megtörténik a megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárók beépítése, a homlokzati hőszigetelés, illetve megvalósul a fűtési rendszer teljes körű felújítása. Megújuló energiaforrásként napelemek telepítése valósul meg, melyek gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezenkívül megoldódik az épület külső-belső akadálymentesítése és lehetőség nyílik az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására.

A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje valósul meg, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá válik, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben válik biztosítottá.