TÁJÉKOZTATÓ "DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYÉNEK ŐSZ UTCAI TAGINTÉZMÉNYE ÉS A MOSOLYKERT ÓVODA FELÚJÍTÁSA" CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYÉNEK ŐSZ UTCAI TAGINTÉZMÉNYE ÉS A MOSOLYKERT ÓVODA FELÚJÍTÁSA" CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00010

Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:     Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézményének Ősz utcai Tagintézménye és a Mosolykert Óvoda felújítása

Megítélt támogatás:             338.935.013 Ft

Támogatás mértéke:             100%

Tervezett befejezés:             2018. 08 31.

A Debrecen, Fáy András u. 2. szám alatt található - összesen 1.213,29 m2 hasznos alapterületű - épület 1968-ban került átadásra, ahol jelenleg két intézmény üzemel. A földszinti részen a Bölcsődei intézmény, az emeleti részen a Mosolykert Óvoda működik.

Az ingatlan átfogó építészeti, épületgépészeti és elektromos felújítása az építés óta nem történt.

Az épület felújítását, az épületgépészet korszerűsítését és eszközbeszerzést magába foglaló beruházás célja, hogy létrejöjjön egy, a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes bölcsődei, valamint óvodai intézmény, mely egészséges környezetet biztosít a 0-3 és 3-6 éves korú gyermekek neveléséhez és oktatásához.

A beruházás során kívül-belül megújul az intézmény.

Megvalósul az épület hőszigetelése, akadálymentesítése, kicserélik az elavult nyílászárókat. Felújításra kerül a bölcsőde és óvoda intézmény fűtési rendszere, az épületgépészeti berendezései, elektromos hálózata.

Cél az intézmény hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése. Az épület energetikai korszerűsítése hozzájárul az épület energiatakarékos működtetéséhez, ezen túlmenően a napelemek felszerelésével a megújuló energiaforrások hasznosításával környezetvédelmi szempontok is érvényesíthetőek lesznek.

Az épület belső terei is megszépülnek. A csoportszobákat korszerűsítik, új eszközökkel látják el, felújítják a közösségi tereket, vizes blokkokat, öltözőket, mosdókat, étkezőt.

Az óvoda játszóudvarát is átalakítják. Indokolt a zöldterületeket revitalizálása, a kültéri burkolatok, a kerítés, a bejárati kapuk felújítása, a kerti bútorok kiegészítése.

A beruházás célja, hogy egy korszerű, energiahatékony épületben, biztonságos környezetben, megfelelő személyi és tárgyi feltételek mellett érzelmi biztonságot nyújtó és változatos tevékenységeket biztosító óvodai életet teremtsenek a gyerekeknek.