TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, NAGYSÁNDOR-TELEPI EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, NAGYSÁNDOR-TELEPI EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00010

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      A Debrecen, Nagysándor-telepi egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                            108.751.173 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2017. 12. 31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A Nagysándor-telepen, a jelenlegi Kishegyesi út 158. szám alatti épület gazdaságos átalakításra alkalmatlan, ezért a rendelővel szemközti, Pósa utca 1. sz. alatt található a Nagysándor József Általános Iskola kétszintes épületegysége fog helyet adni a két háziorvosi, egy házi gyermekorvosi és a három területi védőnői számára.

Az 1961-ben épült egykori oktatási intézmény funkcióváltása és felújítása lehetővé teszi az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A régi épület szerkezetének statikai megerősítése, illetve az egész épület műszaki felújítása gazdaságtalan. A jelenlegi orvosi rendelő épületének alaprajzi elrendezése sem teszi lehetővé, a megnövekedett egészségügyi feladatok ellátását. Ezzel szemben az használaton kívüli iskola épületben egy komplex minden igényt kielégítő egészségügyi centrum jöhet létre.

Az energiahatékonyság elérése érdekében jelenlegi iskolaépület orvosi rendelőt befogadó részében megtörténik a megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárók beépítése, illetve megvalósul a teljes elektromos és gépészeti rendszer újjáépítése.

A hálózati villamosenergia-fogyasztás érdekében napelemes rendszer telepítésére is lehetőség nyílik a  pályázat keretében, Ezen kívül megvalósul az épületrész külső-belső akadálymentesítése, valamint akadálymentes parkoló kialakítása.

A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje valósul meg, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá válik, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben válik biztosítottá.