TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, SZENTGYÖRGYFALVI UTCA 7. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, SZENTGYÖRGYFALVI UTCA 7. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00004

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      A Debrecen, Szentgyörgyfalvi utca 7. szám alatti házi gyermekorvosi és fogorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                            47.934.337 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2017. 12. 31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó házi gyermekorvosi, fogorvosi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Szentgyörgyfalvi utca 7. szám alatti - 1960-ban épült - leromlott állapotú épület felújítása valósul meg, melyben két házi gyermekorvosi és két fogorvosi szolgáltató működik.

A felújítás lehetővé teszi az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A rendelők nagy igénybevételnek vannak kitéve, kis alapterületűek, korszerűtlenek, a vizes blokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos- és gépészeti rendszer elöregedett, ezért szükséges a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megtörténik a megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárók beépítése, a tetőhéjazat cseréje, illetve megvalósul a fűtési rendszer teljes körű felújítása. Megújuló energiaforrásként napelemek telepítése valósul meg, melyek gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezenkívül megoldódik az épület külső-belső akadálymentesítése és lehetőség nyílik az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására.

A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje valósul meg, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá válik, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben válik biztosítottá.