TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, VÍZTORONY UTCA 11. SZÁM ALATTI GYERMEKORVOSI RENDELŐ ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, VÍZTORONY UTCA 11. SZÁM ALATTI GYERMEKORVOSI RENDELŐ ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:            TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00007

Kedvezményezett:                               DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                       A Debrecen, Víztorony utca 11. szám alatti gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                             88.745.818 Ft

Támogatás mértéke:                            100%

Tervezett befejezés:                            2017. 12. 31.

 

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Víztorony utca 11. szám alatti - 1975-ben épült - leromlott állapotú épület felújítása valósul meg, melyben négy házi gyermekorvosi és öt területi védőnői körzet működik.

A felújítás lehetővé teszi az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A rendelők és tanácsadó helyiségek nagy igénybevételnek vannak kitéve, korszerűtlenek, elavultak, a vizes blokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos- és gépészeti rendszer elöregedett, ezért szükséges a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

A megfelelő energetikai besorolás elérése érdekében új  nyílászárók kerülnek beépítése, illetve megvalósul a teljes elektromos és gépészeti rendszer újjáépítése. Megújuló energiaforrásként napelemek kerülnek elhelyezésre a tetőn, melyek gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezenkívül megoldódik az épület akadálymentesítése és lehetőség nyílik az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására.

A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje valósul meg, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá válik, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben válik biztosítottá.