TÁJÉKOZTATÓ ESZKÖZÖK BESZERZÉSE A DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE FARAKTÁR UTCAI TAGINTÉZMÉNY ÉS A GÖRGEY UTCAI TAGINTÉZMÉNY SZÁMÁRA

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

ESZKÖZÖK BESZERZÉSE A DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE FARAKTÁR UTCAI TAGINTÉZMÉNY ÉS A GÖRGEY UTCAI TAGINTÉZMÉNY SZÁMÁRA

Támogatási szerződés száma: TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00007

Kedvezményezett: DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: Eszközök beszerzése a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített

Bölcsődei Intézménye Faraktár Utcai Tagintézmény és a Görgey

utcai Tagintézmény számára

Támogatási összeg: 16.500.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezés: 2017. 05. 31.

Jelen pályázati fejlesztéssel a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Faraktár Utcai Tagintézménye és a Görgey Utcai Tagintézménye érintett. A projekt keretében mindkét tagintézmény eszközállományának fejlesztése valósul meg, hiszen az elmúlt években az eszközök jelentős mértékben elhasználódtak.

A nevelő-gondozó munkát mindkét intézményben a játszóeszközök, a bölcsődék berendezése, valamint a dolgozók kreativitása segíti. A gyermekellátásban közvetlenül szerepet játszó épületrészek tárgyi felszereltségét több okból kell javítani. A gyermekcsoportok játékkészletét a gyermekek létszámának, életkorának figyelembevételével kell kialakítani úgy, hogy minden gyermek számára jusson azonos típusú játékeszköz. A napközbeni gyermekellátást igénybe vevők életkora egyre fiatalabb, ami megköveteli a csecsemőgondozáshoz szükséges tárgyi eszközök beszerzését.

A Faraktár Utcai Tagintézmény és a Görgey Utcai Tagintézmény udvari játszóeszköz állománya is újítást igényel.

A szociális és kiszolgáló helyiségek tárgyi berendezésének és műszaki eszközeinek területén szintén vannak hiányosságok, amelyeket pótolni szükséges a zavartalan működés és a korszerűbb munkafeltételek megvalósulása érdekében.

Az új eszközök (berendezések, neveléshez szükséges eszközök stb.) beszerzésével mindkét tagintézményben jobb körülmények között, magasabb szakmai színvonalon tudják biztosítani a kisgyermekek nevelését, gondozását. Az eszközbeszerzés tevékenység a fejlesztéssel érintett intézmény Alapító Okiratában meghatározott bölcsődei ellátás, mint szakfeladat biztosítását segítő gondozási-nevelési eszközök beszerzését tartalmazza.