TÁJÉKOZTATÓ A LEHEL UTCAI ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ A LEHEL UTCAI ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00005

Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                         A Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

Megítélt támogatás:             125.000.000 Ft

Támogatás mértéke:             100%

Tervezett befejezés:             2018. 07. 31.

A projekt célja a Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a klímaváltozásra gyakorolt hatásainak csökkentése lokális és globális szinten.

A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat célja a racionálisabb energiagazdálkodás megvalósítása, az intézmény energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése.

A Debrecen, Lehel utca 18. szám alatt található Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai minősége nem megfelelő, az épület energetikai besorolása nem éri el a DD kategóriát, így indokolt a felújítása.

Az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése során a külső határoló szerkezeteket hőszigetelik, a külső nyílászárókat kicserélik, a gépészeti rendszereket korszerűsítik.

A fosszilis energiahordozó-alapú hőtermelő berendezéseket és a kapcsolódó fűtési rendszereket felújítják, illetve kicserélik, valamint további korszerű rendszerek kiépítési lehetőségét is megvizsgálják.

A hálózati villamosenergia-fogyasztás csökkentése érdekében, megvalósul az elektromos hálózat korszerűsítése, valamint napelemes rendszer telepítésére is lehetőség nyílik.

Elemzik az okos közműórák beépítésének lehetőségét, melyek alkalmazásával egy olyan intelligens rendszer jöhet létre, mellyel nyomon követhető és optimalizálható lehet az épület fogyasztása.