TÁJÉKOZTATÓ A LIGET ÓVODA BABITS MIHÁLY UTCAI TELEPHELYÉNEK FELÚJÍTÁSA

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A LIGET ÓVODA BABITS MIHÁLY UTCAI TELEPHELYÉNEK FELÚJÍTÁSA

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00006

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      A Liget Óvoda Babits Mihály Utcai Telephelyének felújítása

Megítélt támogatás:                            32.071.173.- Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Tervezett befejezés:                           2018.04.30.

A TOP 6.2.1-15 kódszámú "Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című felhívás keretén belül megtörténik a Liget Óvoda Babits Mihály Utcai Telephelyének  komplex felújítása, bővítése, korszerűsítése, projektarányos akadálymentesítése, illetve sor kerül új bútorok, eszközök beszerzésére.

Az Óvoda 1948-ben nyílt meg, Debrecen Kertváros városrészében. Jelenleg az intézmény három csoportos óvodaként működik, és 69 gyermek mindennapi neveléséhez, oktatásához nyújt hátteret. Ebből kifolyólag nagymértékű igénybevételnek van kitéve, így időszerűvé vált az épület és a játszóudvar teljes felújítás. Szükséges továbbá az épület bővítése is, mivel jelenleg az óvoda térszervezése nem ideális az óvodai funkció kiszolgálásához.

Az épület bővítése során tervezetten kialakításra kerül egy gyermekmosdó (mely maradéktalanul megfelel a mai kor elvárásainak), egy akadálymentesített mosdó helyiség, és egy dolgozói szociális blokk.

A felújítás során megvalósul az épület energetikai szempontok szerinti felújítása, az egyes épületszerkezetek szerkezetkialakításának modernizálása, mind a gyermekek, mind a nevelők, gondozók által használt foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek beltéri felújítása, az épület épületvillamossági és épületgépészeti rendszereinek korszerűsítése, megújuló energiát hasznosító napelemes gépészeti rendszer kiépítése, az épület projektarányos akadálymentesítése, a gyermekek játszóudvarának fejlesztése, új bútorok és eszközök beszerzése.

A fejlesztésnek köszönhetően szervezettebbé válik az épület, ezáltal optimálisabban használhatóvá válnak a helyiségek.

A felújítási, korszerűsítési beruházás eredményeként létrejön egy a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes óvodai intézmény, mely egészséges környezetet biztosít a 3-6 éves korú gyermekek neveléséhez, oktatásához, melyhez további segítséget nyújt a fejlesztésre kerülő eszközpark. Az energetikai korszerűsítés révén az épület fenntartási költségeinek csökkenése várható.